perjantai 20. huhtikuuta 2012

Vanhanajan lihamureke

Sattui silmiin nettiä selaillessa tämmönen Sikke Sumarin resepti
Sitä testattiin eilen. 
Ja tämännäköistä tuli
(en varmaan ikinä opi käyttämään kameraa, että saisin parempia kuvia)



800g jauhelihaa
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl kermaa
2 dl lihalientä huoneenlämpöisenä
2 munaa
suolaa ja pippuria
tilkka Olivado oliiviöljyä
2 sipulia pilkottuina
2 sellerinvartta pienieksi pilkottuina(näitä en laittanu)

Murekkeen päälle:
1 tkl tomaattipyreetä
2 tl vahvaa sinappia
5 siivua amerikan pekonia

Uunivuokaan murekkeen ympärille:
5 porkkanaa kuorittuina ja paloiteltuna
5 sipulia kuorittuina ja halkaistuina
pieni nippu persiljaa
2 dl lihalientä
(1 dl kuohukermaa)

1. Anna korppujauhojen turvota kerman ja lihaliemen seoksessa n. 15 min.ja 
lisää sitten munat ja mausta suoalla ja pippurilla.
2. Kuullota sipulit ja sellerinvarret öljyssä ja ripottele päälle suolaa.
3. Yhdistä korppujauhoseos, sipulit ja sellerit sekä jauheliha kulhossa. 
Anna maustua 15 -30 min.
4. Muotoile taikinasta uunivuokaan polakan muotoinen murekepitko ja 
sivele se sinapin ja tomaattipyreen seoksella. Asettele pekoniviipaleet vinottain murekkeen päälle.
5. Aseta kuoritut ja pilkotut vihannekset murekkeen ympärille vuokaan ja kaada lihaliemi päälle.
6. Paista mureketta 200-asteisessa uunissa n. 45 min.
7. Avaa uuninluukku ja lorauta halutessasi lihaliemen sekaan kerma ja anna sen vielä kiehahtaa.


4 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköstä ja varmasti makustakin :) tätä täytyyki kokeilla:)-Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihan hyvää.. Semmonen perusmureke.. saahan siihen mausteilla lisää makua, semmosta ku haluaa :)

      Poista
  2. Ompa hyvän näköstä. Kuvathan on tosi hyvät. Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista