Viikonlopuksi piti tehdä jotain hyvää jälkkäriä.
Tein valkosuklaapannacottaa mansikkakastikkeella.
Ruokaan tuli vain keltuaisia, niinpä tein sitten valkuaisista marenkia,
ensimmäistä kertaa muuten.
Marenkimurusia laitettiin vielä pannacottan päälle.
Valkosuklaapannacotta
3 liivatelehteä
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Liota liivatteita kylmässä vedessä.
Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sokerit.
Purista liivatteista vesi ja liota ne kermaseokseen.
Annostele annosmaljoihin (4-6 kpl).
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Mansikkakastike
1/2 litraa pakastemansikoita
2 rkl tomusokeria
Soseuta tehosekoittimella.
Annostele pannacottan päälle juuri ennen tarjoilua.
Marenkien ohjeen otin täältä.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Voi, niin hyvän näköstä, nam..Pitäispä kokeilla, en ole koskaan tehny kumpaakaan:)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :)
PoistaOi, näyttää tosi hyviltä! :)
VastaaPoistaKiitos, maistuikin hyvälle :)
Poistamikä muu ois hyvää paitsi mansikka? oon niin allerginen sille :(
VastaaPoistaEi se välttämättä tarvi kastiketta ollenkaan.. Päälle voi laittaa vaikka marjoja, mitä haluaa :)
PoistaVautsi mitä herkkuja :)!
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNami. Mä oon pähkäillyt että mitä jälkkäriä tekisin perjantaina kun tulee vieraita. Ei tartte enää miettiä. Teen pannacottaa!
VastaaPoistaKiva, että löytyi jälkiruokavinkki :)
Poista