Viikonlopuksi piti tehdä jotain hyvää jälkkäriä.
Tein valkosuklaapannacottaa mansikkakastikkeella.
Ruokaan tuli vain keltuaisia, niinpä tein sitten valkuaisista marenkia,
ensimmäistä kertaa muuten.
Marenkimurusia laitettiin vielä pannacottan päälle.
Valkosuklaapannacotta
3 liivatelehteä
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Liota liivatteita kylmässä vedessä.
Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sokerit.
Purista liivatteista vesi ja liota ne kermaseokseen.
Annostele annosmaljoihin (4-6 kpl).
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Mansikkakastike
1/2 litraa pakastemansikoita
2 rkl tomusokeria
Soseuta tehosekoittimella.
Annostele pannacottan päälle juuri ennen tarjoilua.
Marenkien ohjeen otin täältä.
Voi, niin hyvän näköstä, nam..Pitäispä kokeilla, en ole koskaan tehny kumpaakaan:)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :)
PoistaOi, näyttää tosi hyviltä! :)
VastaaPoistaKiitos, maistuikin hyvälle :)
Poistamikä muu ois hyvää paitsi mansikka? oon niin allerginen sille :(
VastaaPoistaEi se välttämättä tarvi kastiketta ollenkaan.. Päälle voi laittaa vaikka marjoja, mitä haluaa :)
PoistaVautsi mitä herkkuja :)!
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaNami. Mä oon pähkäillyt että mitä jälkkäriä tekisin perjantaina kun tulee vieraita. Ei tartte enää miettiä. Teen pannacottaa!
VastaaPoistaKiva, että löytyi jälkiruokavinkki :)
Poista