keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Spelttiruislimppu

Leivän leipominen jatkuu.. opettelu ainakin :)
Tämä oli muuten todella hyvää.




Annoksesta tulee kaksi isoa limppua.
Leipä on hyvin säilyvää ja sen maku vain paranee muutaman päivän kuluttua.

1 litra kylmää vettä
50 g hiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
2½ tl suolaa
n. 18-20 dl Birkkalan Puolikarkeita Spelttijauhoja
1½ dl Birkkalan Isoja Speltthiutaleita
3 dl ruissihtijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Sekoita hiiva, suola, spelttihiutaleet ja auringonkukansiemenet kylmään veteen.
Lisää jauhot ja alusta taikinasta napakka.
 Anna taikinan kohota n. 1½ - 2 tuntia.
Leivo taikinasta kaksi limppua jauhotetulla leivinpöydällä.
 (Jos taikina tuntuu liian pehmeältä lisää hiukan jauhoja).
Kohota leipiä n. 30 minuuttia.
Tee kohonneeseen leipää terävällä veitsellä kevyesti viillot ja
voitele leivät kylmällä vedellä, näin saat leipään rapean pinnan.
Paista limppuja ensin 275 asteessa n. 10 minuuttia.
Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20-30 minuuttia.
Ohje oli täältä .

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hyvälle ja koostumuskin näyttää oikein täydelliselle. Säästäkää mulle perjantaille yks siivu niin saan maistaa!! (vai leivoitko sen ikuisuus sitten ja nyt vasta postaat?)

    VastaaPoista
  2. Eilen leivoin.. eiköhän sitä riitä perjantaille.. tuli nimittäin ihan hyvän kokoset leivät.. tai no melkein peltileipä, kun taikina vähän levis :D Mutta hyvää se silti on!!

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä, täytyypä kokeilla joulun aikaan!

    VastaaPoista