perjantai 11. helmikuuta 2011

Mangokanaa



500 g kanaa suikaleina
1 mango
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3 kevätsipulia
1 chili
2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijaa
öljyä

kastike:
2 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
3 rkl ketsuppia
1 rkl maizenaa
1 tl suolaa
1 tl pippuria


Sekoita kastikeaineet ja jätä maustumaan.
Kuumenna wok-pannu tulikuumaksi.
Lisää öljy, hienonnetu chili, valkosipuli ja kananpalat.
Lorauta soija päälle. Tiristä kana nopeasti kypsäksi ja siirrä sivuun.
Lisää öljyä ja wokkaa paprikat ja sipulit nopeasti.
Heitä kanat takaisin wokkiin. Lisää viipaloitu mango. Freesaa minuutti.
Lorauta kastike sekaan. Pyöritä wokkia kokoajan.
Heti kun kastike kiehahtaa ota pois levyltä ja tarjoile riisin kanssa.

Sen verran huijasin ohjeessa, että mangon tilalle laitoin mandariinilohkoja,
kun ei täällä kaupasta saanut mangoa...

2 kommenttia:

  1. Sinulla on kaikkia ihania ruokaohjeita, kuten nyt tämä Mangokana ja sämpylät ym.
    Erityisesti olen ihaillut noita täytekakkuja... aivan ihanasti koristeltu, ja varmasti tosi hyviä :)
    Hyvää talven jatkoa teille koko perheelle!
    t: Pirjo (Sirjan äiti)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Hyvää talven jatkoa teillekin!
    Nyt onkin oikein kunnon talvi..
    Siellä paljon lunta ja täällä kauheat pakkaset..
    Ehkä se kesäkin sieltä tulee :)

    VastaaPoista