sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Karkkikakkua ja Runebergin torttuja

GFG:n jälkeen vuorossa oli tankkauspäivä, eli hiilareitten täydennyspäivä.
No, minä EN tehnyt sitä oikealla tavalla, vaan väärällä..
En ole aikoihin taas leiponut mitään, 
joten pakkohan se oli miehelle ja pojille ( ja tänä viikonloppuna itsellekin) leipoa :)

Ensin herkuteltiin itse tehdyillä hampurilaisilla:

 Välissä jauhelihapihviä, tomaattia, salaattia, cheddarjuustoa, pekonia, 
sipulirenkaita ja friteerattuja sipulirenkaita.. Slurps, hyviä oli :)


Seuraavaksi Runebergin torttuja

  200 g voita, 2 dl sokeria, 2 munaa, 2 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 
1 dl kermaa, 2 dl kaurakeksimuruja, 2 dl mantelijauhetta    
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. 
Lisää kuivat aineet ja kerma. Paista 200 asteessa n. 15 min. 
En enää muista mistä ohjeen nappasin..


Sitten karkkikakkua eli mokkapaloja

  Pohja: 4 munaa, 3 dl sokeria, 5 dl vehnäjauhoja, 3 rkl kaakaojauhetta, 3 tl leivinjauhetta, 
150 g voita, 2 dl maitoa, 2 tl vaniljasokeria, 1 ps minipätkiksiä    
Vatkaa munat ja sokeri. Sulata voi, ja pätkikset voin sekaan. 
Lisää taikinaan kuivat aineet ja voi+maitoseos vuorotellen. 
200 astetta ja 20 min. 
Kuorrutteen tein summissa, mutta siinä on voita, kahvia, tomusokeria ja kaakaojauhetta. 
Annoin  kuorrutteen jäähtyä kattilassa jonkin aikaa niin se ei niin valunut pohjan päältä pois..
 Tämänkin ohjeen nappasin jostain...


Tässä vielä erittäin innokas apulainen aina, kun keittiössä touhutaan.. 
Uusin villitys on ottaa laatikosta sähkövatkain ja sauvasekoittimen sähköosa..  

2 kommenttia:

  1. Mikäs ois ollu oikea tapa pitää tankkauspäivä?

    VastaaPoista
  2. Vähemmän sokeria ainakin :)
    Voin kertoo tarkemmin, kun tuut käymään..

    VastaaPoista