sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kevätrullia iltapalaksi

Löysin Kotiliedestä ohjeen, jota halusin kokeilla, ja eilen pääsin testaamaan :) .






filotaikinaa

täyte:
2 dl ohueksi suikaloitua kaalia
0,5 dl karkeaa porkkanaraastetta
1 dl kypsää kanaa tai paahdettua jauhelihaa
1 kevätsipuli
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl viinietikkaa
1 tl ruokosokeria
suolaa


kastike:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl öljyä
1 tl seesamiöljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl viinietikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl fariinisokeria
1 rkl maissijauhoa


uppopaistamiseen:
1 l öljyä

Valmista ensin kastike.
Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet.
Lisää muut kastikkeen ainekset.
Kuumenna ja hauduta noin tunti, ja lisää vettä tarvittaessa.


 Ruskista jauheliha.
Kuullota kaalia ja porkkanaa öljyssä.
Lisää muut ainekset ja hauduta viitisen minuuttia.

Lusikoi täytettä kuorille.
Taita reunat täytteen päälle ja muovaa kääröiksi.
Uppopaista kuumassa öljyssä, valuta ja tarjoa.

Tuo kastike oli todella hyvää..
Ja kyllä kääryleetkin..
Käytin ensimmäistä kertaa ikinä tuoretta inkivääriä, ja ihastuin :)

6 kommenttia:

  1. Näyttävät todella upeilta...
    Terkkuja täältä etelästä...
    -Emppu ja Satu

    VastaaPoista
  2. Näyttävät niin herkullisilta, et tuli ihan vesikielelle. Nams!

    VastaaPoista
  3. Empulle ja Satulle kiitos ja terveisiä takas :)

    Askartelin itte, kiitos :)

    santra, hih :)

    VastaaPoista
  4. Ai että miten herkullisen näköisiä!! Mistä sais aikaa kokeilla kaikkia näitä ihanuuksia?! MMMhhhhh! :)

    VastaaPoista
  5. Ei ne kyllä mitään pikaruokaa tosiaan ole :) Mutta kannattaa kokeilla..

    VastaaPoista