Löysin Kotiliedestä ohjeen, jota halusin kokeilla, ja eilen pääsin testaamaan :) .
filotaikinaa
täyte:
2 dl ohueksi suikaloitua kaalia
0,5 dl karkeaa porkkanaraastetta
1 dl kypsää kanaa tai paahdettua jauhelihaa
1 kevätsipuli
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl viinietikkaa
1 tl ruokosokeria
suolaa
kastike:
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl öljyä
1 tl seesamiöljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl viinietikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl fariinisokeria
1 rkl maissijauhoa
uppopaistamiseen:
1 l öljyä
Valmista ensin kastike.
Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet.
Lisää muut kastikkeen ainekset.
Kuumenna ja hauduta noin tunti, ja lisää vettä tarvittaessa.
Ruskista jauheliha.
Kuullota kaalia ja porkkanaa öljyssä.
Lisää muut ainekset ja hauduta viitisen minuuttia.
Lusikoi täytettä kuorille.
Taita reunat täytteen päälle ja muovaa kääröiksi.
Uppopaista kuumassa öljyssä, valuta ja tarjoa.
Tuo kastike oli todella hyvää..
Ja kyllä kääryleetkin..
Käytin ensimmäistä kertaa ikinä tuoretta inkivääriä, ja ihastuin :)
Näyttävät todella upeilta...
VastaaPoistaTerkkuja täältä etelästä...
-Emppu ja Satu
Tosi kerkullisen näköistä.
VastaaPoistaNäyttävät niin herkullisilta, et tuli ihan vesikielelle. Nams!
VastaaPoistaEmpulle ja Satulle kiitos ja terveisiä takas :)
VastaaPoistaAskartelin itte, kiitos :)
santra, hih :)
Ai että miten herkullisen näköisiä!! Mistä sais aikaa kokeilla kaikkia näitä ihanuuksia?! MMMhhhhh! :)
VastaaPoistaEi ne kyllä mitään pikaruokaa tosiaan ole :) Mutta kannattaa kokeilla..
VastaaPoista