tiistai 25. lokakuuta 2011

Uunilohi

Olen melkein aina tehnyt uunilohen yksinkertaisesti niin,
että laitan lohen vuokaan, ja kaadan päälle kermaa.
Hyväähän se on niinkin,
mutta koskaan se kerma ei loppujen lopuksi riitä kastikkeeksi kalalle,
vaan kuivahtaa uunissa.
Nyt kokeilin  jotain vähän erilaista, ja oli muuten hyvää :)

Kuten mulla on tapana, unohdin kuvata kalan ennen kuin otettiin sitä lautaselle,
joten tässä vain huono lautasversio :/


Kala oli iso, joten kastikettakin tuli reilusti.
Kuullotin 2 sipulia ja 4 valkosipulin kynttä voissa.
Lisäsin joukkoon 6 dl vettä, 4 dl  kuohukermaa ja 2 Fond du Chef- kala- annosfondia.
(Tuo fondi sopi kastikkeeseen muuten tosi hyvin, siitä seuraavassa postauksessa lisää.)
Kalan päälle laitoin suolaa, inkivääriä ja Santa Marian Lemon pepper&Dilliä.
Keitin kastiketta hetken ja kaadoin kalan päälle.. sitten vain uuniin :)
Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti