maanantai 28. maaliskuuta 2011

Jauhelihapiirakka

Evääksi tein tämmösen..
Täytyy kyllä myöntää, että oli pikkasen parempaa lämpimänä ja tuoreena,
mutta hyvää vielä kylmänäkin :)




Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita
1 dl maitoa

Täyte:
400 g naudan paistijauhelihaa
pieni purjo
mausteita
200 g savuporotuorejuustoa
miniluumutomaatteja
fetaa/salaattijuustoa
2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
4 munaa
200 g juustoraastetta

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.
Lisää kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 
Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin hetkeksi.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannuun sopivaksi.
Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia.

Pehmitä purjosilppua hetki öljytilkassa paistinpannulla.
Lisää jauheliha ja mausta. 
Levitä jauheliha esipaistetulle pohjalle ja ripottele pinnalle
puolitetut tomaatit sekä paloiteltu feta.
 Sekoita kulhossa tuorejuusto, ruokakerma, maito ja kananmunat tasaiseksi.
Lisää juustoraaste ja kaada täytteen päälle.
Jatka paistamista uunin alimmalla ritilätasolla vielä 30-40 minuuttia,
kunnes täyte on hyytynyt myös keskeltä ja pinta on saanut kauniin värin.






1 kommentti:

  1. Näyttää herkulliselta.

    Nyt mulla on tilaisuus antaa sulle tunnustus, käy katsomassa blogissani.

    VastaaPoista