maanantai 21. tammikuuta 2013

Valkosuklaapannacotta ja marengit

Viikonlopuksi piti tehdä jotain hyvää jälkkäriä.
Tein valkosuklaapannacottaa mansikkakastikkeella. 
Ruokaan tuli vain keltuaisia, niinpä tein sitten valkuaisista marenkia, 
ensimmäistä kertaa muuten.
Marenkimurusia laitettiin vielä pannacottan päälle.








Valkosuklaapannacotta

3 liivatelehteä
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Liota liivatteita kylmässä vedessä.
Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sokerit.
Purista liivatteista vesi ja liota ne kermaseokseen.
Annostele annosmaljoihin (4-6 kpl).
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.


Mansikkakastike

1/2 litraa pakastemansikoita
2 rkl tomusokeria

Soseuta tehosekoittimella.
Annostele pannacottan päälle juuri ennen tarjoilua.



Marenkien ohjeen otin täältä.

10 kommenttia:

  1. Voi, niin hyvän näköstä, nam..Pitäispä kokeilla, en ole koskaan tehny kumpaakaan:)

    VastaaPoista
  2. Oi, näyttää tosi hyviltä! :)

    VastaaPoista
  3. mikä muu ois hyvää paitsi mansikka? oon niin allerginen sille :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se välttämättä tarvi kastiketta ollenkaan.. Päälle voi laittaa vaikka marjoja, mitä haluaa :)

      Poista
  4. Nami. Mä oon pähkäillyt että mitä jälkkäriä tekisin perjantaina kun tulee vieraita. Ei tartte enää miettiä. Teen pannacottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löytyi jälkiruokavinkki :)

      Poista