keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Maidotonta ja munatonta

Kuulostaa yksinkertaiselta..
Mutta tällaiselle, joka on aina voinut syödä kaikkea, se ei ole yksinkertaista..
Mitä laittaa leivän päälle, kun juustoa ei voi laittaa eikä ole leikkeleiden ylin ystävä...
Ynnä muuta tämmöstä pohdintaa..
Mysliä halutti kauheasti, mutta kun ei voinut syödä sitä jogurtin eikä maidon kanssa.
Tein elämäni ensimmäisen mustikkakeiton..
Oon kyllä kiisseleitä tehny, mutta en keittoja.
Tämä oli miljoona kertaa parempaa kuin kaupan valmiit marjasopat..
ja sitten tein mansikkaraparperikeiton. Hyvää oli sekin :)



Marjakeittoihin tulee
1,5 l vettä
1 l marjoja
2 dl sokeria
5 dl vettä
1 dl perunajauhoja
Keitin marjoja n. 20 minuuttia, jonka jälkeen siivilöin ne
( koska pojat ei ois muuten syöny).
Sitten suurustin perunajauhoilla..


Ihan älyttömästi tekis mieli maistaa näitä uutuuksia:
Aino&, Vadelma-Vanilja-MacadamiaAino&, Suklaa-Lakritsi-ToffeeAino&, Metsämansikka-Valkosuklaa-Mantelikrokantti

No, tuskin niitä täällä kaupoissa vielä onkaan :) 
Ja eihän tiedä jos viikon päästä jo voisinkin maistaa..
Mutta sitä odotellessa piti keksiä jotain muuta herkkua..




Munkit:
5 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1,5 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
125 g maidotonta margariinia


Munaton mokkakakku:
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 tl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl vanilliinisokeria
1,5 tl kaneli
3 dl vahvaa kylmää kahvia
3/4 dl öljyä

Sekoita kuivat aineet. Lisää kahvi ja öljy.
Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 h.

3 kommenttia:

  1. Oi, mansikkaraparperikeitto kuulostaa ja näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Hah, kunnon herkuttelua! Jätä vielä sokeri pois, niin sit tulis vaikeeta ;D (Ps. sokeri voi muuten oikeasti pahentaa tulehuksia iholla..vaikka eikai Eliaksen iho enää ookkaan tulehtunu?)

    VastaaPoista
  3. SP: niin se olikin :)

    Sara: Ihan tosissaanko ehotit?? Että MIE jättäsin sokerin pois?? Näillä yöunilla tulisin hulluksi.. :/

    VastaaPoista